Natura

Pedagogia verda

La pedagogia verda és una alternativa natural a la monotonía que a vegades caracteritza les aules de llargues hores d’infants asseguts a una cadira, davant d’una pissarra i farcits de fitxes. Es tracta d’un model pedagògic que defensa una educació en contacte directe amb la natura. El terme de “Pedagogia Verda” el porta la psicòloga i filòsofa Heike Freire, que la defineix com la educació que porta al procés d’aprenentatge la consciència ecològica i ambiental. 

El joc, és profundament important en la infància. No es trata tant d’un entreteniment sinó d’una forma de descobrir el món, d’aprendre sobre aquest. Els infants a través del joc descobreixen l’entorn en el que habiten i i els elements propis d’aquest. I ho fan per plaer. Les criatures gaudeixen jugant i alhora, aprenen i experimenten en un entorn que afavoreix el seu desenvolupament global i harmònic.
Permetre-les jugar amb materials de la natura és possibilitar que apareguin sobre ella, que la descoberta i que es sentin part de la mateixa. Aquest sentiment es clau per a que els infants, en un futur, s’estimin i per tant cuidin el medi ambient. 

El nostre hortet

Ens agrada molt cuidar i cultivar l’hort, ja que ens permet veure, actuar i aprendre de la natura, dels cicles, del que mengem… Normalment allò que cullíem els portavem als animals de la masia can Serra, actualment però, amb les noves restriccions sanitàries, hem decidit crear-ne un de plantes i herbes aromàtiques.

És un procés i un projecte col·lectiu on tots hi estem implicats i hi participem.

A %d blogueros les gusta esto: