Coralets

Ara ja fa algunes setmanes que vam descobrir al parc de la Clota, un dels nostres preferits, un cau de coralets. 𝙀𝙡𝙨 𝙘𝙤𝙧𝙖𝙡𝙚𝙩𝙨 (𝙥𝙮𝙧𝙧𝙝𝙤𝙘𝙤𝙧𝙞𝙨 𝙖𝙥𝙩𝙚𝙧𝙪𝙨) són uns insectes molt semblants a les marietes, 🐞🐞 que viuen en grup i sovint es troben en camps i camins. Al parc de la Clota hi solem trobar cargols, cucs i llimacs, però aquests curiosos insectes, van ser tota una troballa pels petits i petites de Ruka, que van quedar embaladits d’aquesta gran família que es troba en un gran pi, enmig del camí. I així es ben bé, que des que vam descobrir-los ens agrada anar a visitar-los, observar-los, parlar dels seus colors, potes, antenes… Del que menjen, de com deuen dormir o si fan olor com molts escarabats (ja hem descobert que no!).

Parc de la Clota

De moment tant sols sabem que formen part de la nostra biodiversitat, que els agraden molt les escorses dels pins🌲, i que, un dia qualsevol buscant pinyes per decorar de tardor Ruka, ens van fer una gran sorpresa, i ens fascinen! També hem descobert que s’alimenten de malva i algunes llavors, i ara ja sempre que veiem aquesta planta de flors liles la reconeixem, i ens enrecordem d’aquests petits insectes, que tant la busquen i gaudeixen. 


La vida en una gran ciutat no té perquè comportar una desconnexió amb la natura, nosaltres la gaudim dia a dia: plogui, faci fred o vent. Sabem la importància de conèixer l’entorn que ens envolta, de la vida sense presses que ens permet meravellar-nos de petits detalls que no pasen mai per desapercebuts als ulls de les criatures. I sabem, que no hi ha res com l’aire lliure per viure experiències i aprenentatges que no oblidarem. L’educació és descoberta, és donar plena llibertat a la curiositat, és ser un mateix el motor de la motivació que ens porta a créixer, relacionar o saber, mentre compartim, cuidem i ens ajudem. 

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: